Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Коротков

"Рятувати не було кого. Вони згоріли"

переглядів: 11

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

21 березня 2022 року в Маріуполі загинув 4-річний Павло Коротков. У приватний будинок на Лівому березі, де він жив разом із родиною, влучив російський снаряд. Почалася пожежа. Хлопчик разом із 27-річною мамою Христиною, бабусею, прабабусею та її подругою згоріли.

Рятувати не було кого. Вони згоріли

«Тато Христини на момент удару був не вдома. Він намагався їх врятувати, але рятувати не було кого. Вони згоріли. Родину поховали у дворі на Морському бульварі, біля будинку №56. Там багато було могил та табличок. А от перепоховали їх потім чи ні – невідомо», – розповіла Олена, подруга Христини.

Хлопчик народився у Маріуполі. Він був добрим та усміхненим. Любив прогулянки, зустрічі з друзями, але через хворобу швидко втомлювався. Паша народився раніше терміну, із патологіями. Мав рідкісний синдром Курраріно. Щоби хлопчик ходив, потрібні були численні операції. Мама працювала медичною сестрою, грошей не вистачало. На лікування Паші маріупольці збирали всім містом.

«Паша був єдиною дитиною в Маріуполі із таким складним діагнозом. Ми сподівалися, що всі разом зможемо поставити його на ноги», – розповіла волонтерка Наталя Авліякулова.

У Паші залишився дідусь Олексій.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій