Мирон Зваричук був одним із тих, кого катували в Бучі. Він був священником Православної Церкви України. Рідні вбитого весь час вважали його безвісти зниклим, зв'язок з ним зник 3 березня. Саме в цей день російські окупанти почали просуватися по вулиці Яблунській. І саме тоді Мирон Юрійович пішов по гуманітарну допомогу для бабусі, якою опікувався, але не повернувся додому.

Розстріляли в Бучі, а потім скинули його тіло в оглядову яму

Мирона Зваричука затримали, обшукали, забрали особисті речі та автоматною чергою розстріляли, а потім скинули його тіло в оглядову яму в гаражі.

«Я добре знала о. Мирона, – розповідає начальниця військово-облікового бюро Дзвиняцької тергромади Оксана Писарчук. – Він після армії одружився, працював, але опісля вирішив стати священником. Часто навідувався до села, де ще мешкає його сестра Ірина. Був прописаний у Росільній, а торік вирішив знятися з обліку, адже придбав земельну ділянку в Бучі. Жаль, що так трагічно обірвалося життя нашого краянина, адже він ревно служив Господу і ще так багато планував зробити для прослави Божої».

Історія з instagram каналу Victims of russia.