58-річний Володимир Буря загинув 7 вересня у Слов’янську на Донеччині. Російська ракета зруйнувала домівку чоловіка і забрала його життя. Володимир був лікарем, завідувачем відділення реанімації дитячої лікарні.

Слів не вистачає, щоб описати біль

Після широкомасштабної війни чоловік покинув Слов’янськ, а напередодні трагедії заїхав додому по особисті речі. Ракета росіян влучила у будинок на вулиці Торській, де він мешкав.

«Благородній та відповідальній справі лікаря-реаніматолога Володимир Васильович присвятив все своє життя, врятував тисячі маленьких пацієнтів», – написали у Слов’янській військовій центральній адміністрації.

58-річний лікар народився у селі Онок Закарпатської області. Закінчив медичне училище в Хусті, згодом навчався на педіатричному факультеті Запорізького медінституту. Проходив інтернатуру в Слов'янську. Завідувачем реанімації пропрацював понад 20 років.

За мужність та бездоганне ставлення до лікарської справи під час АТО у 2014 році Володимира Бурю нагородили Подякою Міністерства охорони здоров’я та особистим подарунком від Міністра внутрішніх справ.

«Багато років ми працювали разом, дослухаючись один до одного. Були єдиною командою. Не уявляю дитячу лікарню без цього прекрасного лікаря, друга. Дуже боляче… Слів не вистачає, щоб описати біль, який принесла ця жахлива звістка всім: рідним, друзям, колегам Володимира», – розповіла колега загиблого Людмила Адаричева.

Історія з instagram каналу Victims of russia.