47-річний хірург-онколог Тарас Гавриленко загинув від російського ракетного обстрілу Запоріжжя в ніч на 10 жовтня.

У той період росіяни атакували місто, обстрілюючи житлові квартали. Старший брат загиблого Борис Гавриленко розповів, що напередодні трагедії Тарас попросив підвезти його до могили батька. Дорогою він казав, що подумки вже попрощався зі своєю квартирою... «Десь через 14 годин російська ракета залетіла в його спальню, і його не стало», – написав Борис.

Тарас Гавриленко виріс у Запоріжжі, в юності займався спортом. Чоловік працював лікарем-хірургом абдомінального відділення Запорізького регіонального протипухлинного центру. Колеги кажуть, що він був людиною з прекрасною душею, з відкритим і добрим серцем; а ще – чудовим фахівцем та надійною опорою для пацієнтів.

«Яке було щастя працювати в операційній з таким порядним і професійним хірургом. Завжди усмішка і повага до всіх колег», – написала колега загиблого Ольга.

«Знала Тараса Сергійовича особисто, він лікував мого тата. Професійна та дуже чуйна людина, стільки бажання допомогти та полегшити страждання хворого. Дуже шкода», – сказала Еліна, донька колишнього пацієнта Тараса Гавриленка.

Колеги висловлюють співчуття родині загиблого, яка втратила турботливого сина, хорошого чоловіка, люблячого батька, брата та вірного друга.

Історія з instagram каналу Victims of russia.