70-річного Анатолія Древаля російські військові вбили на початку березня 2022 року – на порозі його будинку в селі Мила Київської області. Чоловік був каскадером, автомеханіком і власником багі-центру «Мрія».

Росіяни застрелили його на порозі власного дому

Анатолій народився в Молдові в українській родині. В молодості переїхав до Києва. Підробляв учителем фізкультури, відкривав гуртки з автосправи при школах, таксував. Машини були його пристрастю. Він брав участь у ралі, був чемпіоном Європи з автомобільного багатоборства. Також був каскадером у кіно. Згодом почав власну справу – став власником автомайстерні. А в 2000-х започаткував розважальний бізнес – відкрив багі-центр. Навіть у 70 років Анатолій продовжував навчати контраварійного кермування, лагодив автівки, робив реконструкції, придумував змагання для дорослих і дітей.

24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення, Анатолій вирішили залишатися вдома в селі Мила. Він допомагав ЗСУ: лагодив військову техніку, давав прихисток українським захисникам.

А на початку березня 2022 року російські військові вдерлися на подвір’я Анатолія. Стріляли в його собак – двох убили. Чоловік вийшов на звуки пострілів із викруткою у руках… Росіяни застрелили його на порозі власного дому.

«Востаннє говорила з татом 3 березня о 16:00. Він дуже швидко зі мною розмовляв. Сказав, що мало часу. Сказав, що він нас дуже-дуже любить. І запитав, як у нас справи. Відповіла, що я зараз у поїзді на Львів, і що ми його також дуже любимо. Він сказав, що радий, що я в безпеці! Запитав про сина. Коли дізнався, що він відмовився їхати, сказав, що пишається ним. Я сказала: «До зустрічі». Мені здалося, що він розплакався. Тоді промайнула думка, що ми ніколи більше не зустрінемося. Я його більше ніколи не чула», – розповіла донька Наталія.

Тіло Анатолія знайшли 7 квітня 2022 року.

Поховали чоловіка на Байковому кладовищі в Києві.

В Анатолія залишилися донька, син, онук, інші рідні, близькі та друзі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.