Мене звати Тетяна, мені 34 роки, і разом з донькою ми є переселенцями з тимчасово окупованої території Луганської області, з міста Кремінна, села Житлівка. На момент початку війни ми перебували там. У березні до нашого поселення прийшла російська військова сила, і все почалося... Вони забирали наші автомобілі, особисті речі, телефони, продукти. Все, що ми мали, було відібрано, навіть коли ми ховалися в підвалі і їли консервацію тижнями. Вони забрали й це, останнє, що залишилося. Вони розбили меблі, взяли телевізори, забрали все, що ми назбирали за роки. Від них прилетіло в наш дах, ми зимували без вікон. Діти завжди були голодними і брудними. Одним словом, голод, холод і страх, вічний страх. Хвороби, недоїдання і постійний страх не прокинутися... Ми пройшли через все це, не ївши та не п'ючи протягом двох тижнів, вживаючи лише розсіл з консервації. У мене є зараз лише страх і ненависть до ворогів.

Тепер ми в Харкові, завдяки волонтерам. Передусім, хочу сказати велике спасибі за ваші ідеї допомагати людям і дітям. Ви є нашою надією.

Я мати-одиначка. Дитячий садок не працює, і я не можу піти на роботу. Ми живемо на військово-полевому об'єкті. Зараз настала зима, і у нас немає дров. Страшно, що буде далі.

Ми виїхали, щоб врятувати дітей, а батьки залишилися на тимчасово окупованій території Луганської області. Є номери телефонів батьків, які не доступні вже рік. Це дуже страшно, і кожен день я плачу через те, що вони переживають там. Бог нехай дарує їм життя і терпіння пройти цей шлях.