39-річний Роман Шалаєв загинув 11 листопада 2022 року в Миколаєві. Посеред ночі російська ракета влучила в п’ятиповерховий будинок, де він жив. Ворожа зброя зруйнувала цілий під’їзд. За словами родичів Романа, там загинуло ще дев’ять людей. Зокрема, цивільна дружина чоловіка Наталя Жернакова.

Роман був золотою людиною. Людина з великою душею

Роман народився у Миколаєві. Останні роки працював електриком на аварійно-диспетчерській службі комунального підприємства «Миколаївобленерго». З початком повномасштабної війни Росії проти України залишився в місті та продовжував працювати. Крім основної роботи, займався волонтерством на місцевому рівні.

Роман був різносторонньою людиною та мав багато хобі. Любив подорожувати разом з дружиною та дізнаватися щось нове. Їздив багатьма містами України, цікавився активним відпочинком на морі.

«Він був, як жабка-мандрівниця. До війни разом із дружиною, моєю донькою, їздили в Єгипет. Роман був золотою людиною. Спокійний. Людина з великою душею, завжди допоможе. Як війна почалася, у будинку ліфт не працював, то він із моєю донькою нам воду приносив. Часто казав, щоби я не виходила на вулицю, а була вдома, бо – обстріли. Все необхідне він мені приносив», – розповіла теща Романа Наталія.

У Романа залишилися батьки, сестра та прийомний син Роман.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/