18 червня 2022 року в Сєвєродонецьку Луганської області загинув 59-річний Дмитро Вишняков. Під час російських обстрілів міста він разом із дружиною Вікторією спускались до підвалу свого будинку на вулиці Федоренка. Осколок поцілив чоловікові в голову, коли він був у під'їзді.

Рідні довго шукали могилу

Дмитро народився в Попасній. Багато років працював на заводі «Азот» у Сєвєродонецьку. За три роки до початку широкомасштабної війни в Дмитра стався інсульт, після якого він, попри все, намагався жити звичним життям.

«З початком вторгнення Дмитро категорично не хотів покидати рідну домівку. Сім'я вирішила залишитись у Сєвєродонецьку. Дмитро був бадьорим, нормально пересувався та давав раду з домашніми справами», – розповіла знайома загиблого Ольга.

Ольга пригадує Дмитра веселою, доброю та життєрадісною людиною. Він любив свою сім’ю, мав гарні стосунки з дружиною.

«Веселі історії, анекдоти завжди були з ним. Дмитро захоплювався акваріумами, розводив рибок, робив гарні підсвітки для них. Це хобі допомогло йому стати на ноги після інсульту», – додала Ольга.

Російські військові вивезли тіло загиблого Дмитра Вишнякова. Рідні довго шукали могилу. Дмитро похований у Щедрищевому – окремому мікрорайоні неподалік Сєвєродонецька. Його дружина залишилася на Луганщині.

Історія з instagram каналу Victims of russia.