Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

«Дитині говорили, що це грім, а не війна»

переглядів: 1148

 Із сумом і ностальгією згадую ті дні, коли наше життя було звичайним. 2007 року ми з чоловіком одружилися, у 2008-му в нас народилася дочка Дарина. Чоловік працював на шахті, я була домогосподаркою. На початку 2014 року я влаштувалася на роботу касиром.

Зараз, коли згадуєш ті дні, наші повсякденні проблеми здаються смішними. Ми могли робити ремонт в будинку, купувати меблі, техніку, оновлювати гардероб, відвідувати з дитиною дитячі розважальні центри та їздити відпочивати до Криму.

У квітні 2014 року над нашим містом почали літати винищувачі, а в травні почалися бої в аеропорту.

Дитині говорили, що це грім, а не війна

Місто спорожніло. Усе, що відбувається, здавалося нереальним, ефемерним. Думалося, що всі ці постріли та гуркіт – помилка. Усе це ось-ось закінчиться, і наше життя стане колишнім. Але цього не відбувалося.

Було страшно. Було прикро. Прикро, що ми не знали, як захистити дитину від війни. Говорили, що це грім, і намагалися не показувати страх. Але ночами вона здригалася.

Природно, добробут нашої сім'ї погіршився. Я втратила роботу, а шахту, на якій працював чоловік, періодично закривали. Доводилося економити. Купувати тільки найнеобхідніше.

Наприкінці 2016 року в нашій родині сталася біда. У дочки під час сну стався епілептичний приступ, через день – другий. Словами важко передати наш біль і страждання.

Три тижні ми пробули в лікарні. Діагноз – симптоматична епілепсія. Нам підібрали препарат, що блокує напади. Ліки, які нам підійшли, виробляють у Києві. Коштують від 800 грн, а приймати препарат треба довго.

Наш лікар порекомендувала звернутися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова. Ми були здивовані розумінням і чуйністю працівників Фонду.

Ми зовсім не очікували, що таке можливо, що комусь не байдужа наша біда, здоров'я нашої дочки. Нас забезпечили ліками! Дякуємо. Щиро дякуємо працівникам Гуманітарного Штабу й особисто Рінату Ахметову.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій