Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Олена Андріянова

Посада Директор Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Бориспільської міської ради Київської області.

"24 лютого 2022 року. Ранок. Чуємо вибухи… і не віримо. Телефонують колеги, діти – лунає єдине питання «Що робити?». Просто не вкладалося в голові усе те, що відбувалося з того ранку, тишу якого так віроломно порушили.

Гул, вибухи ракет, постійний вий сирен, повна дезорієнтація. І тривога за рідну школу: що з нею? І що далі буде з нами?

Та попри все, падати у відчай було не на часі – ми нашим дружнім колективом зайнялися питаннями організації прихистку у стінах школи, розміщення внутрішньо переміщених осіб, допомоги нашим славним захисникам та, звісно, організації навчального процесу в умовах воєнного стану.

Останнє для нас, освітян, виявилось чи не найважливішим, адже гідне навчання для вихованців – це наш фронт, здобутки на якому є частиною спільної перемоги, перемоги України. Це важко передати словами, адже дуже важливо було в умовах загальної напруги пам’ятати про дітей, а особливо про їх психологічний стан – тримати контакт, пояснювати, що відбувається навколо та заспокоювати.

Відновлення навчання у дистанційному форматі нам вдалося, хоч і довелося зіткнутися із викликами: яким чином оплачувати роботу педагога, що знаходиться за кордоном, технічні питання абощо; однак усе це ми здолали легко спільними зусиллями та завдяки співпраці усього нашого освітянського строю.

Тримаймося гуртом, разом переможемо – все буде Україна!

"У кожного свій шлях широкий…
І Україна буде навіки!"