Культурна діячка Людмила Ліновська загинула 5 серпня внаслідок російських обстрілів селища Нововоронцовка, що на Херсонщині. Ракета потрапила у її будинок близько 4 ранку. Вдома були також чоловік і двоє синів Людмили. Вони вижили.

Ракета потрапила у її будинок

49-річна Людмила Ліновська багато років працювала у відділі культури колишнього Нововоронцовського району і теперішньої громади. З часу повномасштабного вторгнення росії вона залишалась у селищі й допомагала місцевим у волонтерському пункті.

У Херсонському обласному центрі народної творчості про Людмилу Ліновську говорять: "Зірка Нововоронцовщини, талановита керівниця та хормейстерка".

«Вона багато зробила для розвитку культури в рідному краї», – зазначають колеги.

«Людмила заснувала вокальні колективи, хор. Була справжньою лідеркою, «двигуном» та мозковим центром усіх закладів культури колишнього Нововоронцовського району», – додала про загиблу Олена Шмарковська, представниця селищної ради.

Друзі ж пишуть, що Людмила Ліновська була веселою, працьовитою, щирою та цілеспрямованою людиною.

У загиблої діячки культури залишився чоловік Михайло Потишняк та двоє синів.

«Михайло зараз у лікарні в Кривому Розі, має політравми. Обох синів контузило, старший теж у лікарні. Будинок Ліновських, всі їхні речі знищено», – розповіла родичка загиблої Олена Потишняк.

Історія з instagram каналу Victims of russia.