У мене троє дітей, один із них восьмирічний хлопчик-інвалід Гаврило Капленко. У свої вісім років він не вміє говорити, ходити, та й сидить погано. Слава Богу, навчився рік тому повзати. Але, попри це, ми його дуже-дуже сильно любимо.

У нашому місті мало того, що грошей немає (допомогу на дитину-інваліда і для догляду за нею мені не платять, а працювати я не можу, оскільки Гаврюша потребує постійного догляду), так ще й в аптеках дуже часто ліків таких немає.

Жити в Донецьку стає дедалі важче, особливо нам. З такою дитиною виїхати немає можливості, а в місті жити страшно (бомбардування щодня) і дуже важко (грошей взяти взагалі ніде).

Коли народився Гаврюша, щастю не було меж (старші діти – дві дівчинки – дуже мріяли про брата). Коли ми дізналися, що дитина хвора, світ перевернувся. У чоловіка відмовили ноги. Ми намагалися лікувати малюка в Києві, Москві, Ізраїлі, Трускавці, Донецьку. Для цього продали все, що мали (будинки й машини). Зараз залишилися без нічого. Попри всі зусилля, навчилися ми тільки повзати.

Почалася війна в Донецьку. Це глухий кут. Відповідальність за старших дітей залишилася, а зробити нічого не можеш.

Старша донька закінчила чотири курси ДонНУЕТ (бакалавр), треба йти вчитися на п'ятий курс, але ніде й нема за що. Працювати ніде. Середня донька вчиться в 10 класі.

Почуваюся жахливо, бо через хвору дитину не можу відвезти й допомогти своїм старшим дітям.

Хочу від щирого серця подякувати Рінату Ахметову і сказати йому величезне ДЯКУЮ за ліки, які він придбав для мого сина. Рінат Леонідович надав нам дуже велику допомогу, без цих препаратів моя дитина може перетворитися в рослину або взагалі померти.

Пишу цього листа, а за вікном чути залпи

Крім ліків, я отримую від Фонду Ріната Ахметова гуманітарну допомогу на дитину-інваліда і себе що два тижні (отримала вже чотири рази), а це 13 кілограмів продуктів на одного (прогодуватися можна). Гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова отримують усі знайомі, друзі й сусіди. Всі жителі Вам вдячні.

Зараз пишу цього листа, а за вікном чути залпи. Моторошно і страшно. Всі проблеми розв'язати можна, аби не було війни.