49-річна Тетяна Жихарєва з Ізюма на Харківщині загинула 9 березня, перебуваючи в укритті будинку на Першотравневій, 2. Споруду росіяни обстріляли з танка, а також завдали авіаударів по ній. Вціліли тільки крайні під’їзди. Авіаудар забрав життя 50 людей. Серед загиблих – Тетяна та сім її родичів.

Протягом двох-трьох днів було чутно крики про допомогу

«Кажуть, що після того, як 9 березня будинок впав, під завалами ще протягом двох-трьох днів було чутно крики про допомогу… Але розібрати завали ніхто не міг через постійні обстріли. До того ж потрібні були люди й техніка», – розповів знайомий сім'ї.

Завали вдалося розібрати через півтора місяця. Увесь той час до руїн будинку приходила свекруха Тетяни – Галина Жихарєва: молилась, сподівалась на диво.

Коли з-під завалів почали витягувати тіла, пані Галина не змогла опізнати Тетяну, тож її поховали у спільній могилі.

Тетяну Жихарєву знайомі пригадують як начитану та інтелігентну жінку. Вона любила вишивати, подорожувати та активно відпочивати. Разом з чоловіком Олександром мала спільний бізнес: на центральному ринку продавали взуття, а також відкрили власний магазин.

Загибла мала двох доньок – Марію та Олену, яка вже була одружена і подарувала бабусі двох онучок. Тетяна залюбки проводила з ними час. Вона дуже любила свою велику родину, з якою загинула. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.