Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Миколаївна Іванщик

«Майже рік ми ховалися по підвалах»

переглядів: 647

Жителів Попасної війна застала на робочих місцях. Головним завданням співробітників дитсадка було врятувати дітей, а потім і себе.

Я працювала в дитсадку, і коли почалися бойові дії, було дуже страшно. Дітки тоді злякалися, ми їх завели до бомбосховища. Батьки прибігли забирати діток, ми навіть не встигли їх погодувати.  

Ми живемо на лінії розмежування, місто Попасна – під Україною, а місто Первомайськ від нас 14 кілометрів, виходить, уже на тому боці. Снаряди до нас прилітали, влучило через будинок до літньої кухні, дах пошкодило. Вікна вилетіли, але нам їх уже відновили.

Майже рік, з 2014-го до 2015-го, ми ховалися по підвалах. Під час бойових дій син поїхав до Білорусі, згодом повернувся. Мама поїхала до старшої сестри до Києва, там теж місяць пробула і повернулася назад. Мис чоловіком залишалися тут.

Досі у нас чути постріли, автоматні черги та щось важче.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2014 2015 2016 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 2016 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій