Олександра Моргуна російські окупанти застрелили 15 березня 2022 року в селі Мирча Бучанського району Київщини. Туди він разом із мамою після початку повномасштабної війни виїхали з рідного селища Бородянка.

Потім зʼясувалося, що по них стріляли

«Брата попросили допомогти на тамтешньому фермерському господарстві, і він ще з двома хлопцями пішли. Назад Сашко вже не повернувся... Потім зʼясувалося, що по них стріляли. Окупанти зайшли в село орієнтовно 12-13 березня і чи то прочісували ліс, чи що… Двом хлопцям, які були з братом, вдалося втекти. Ми теж думали спершу, можливо, він утік, але вже ніхто нікуди не ходив тоді. Після деокупації почали пошуки», – розповіла Олена Хабібуліна, сестра загиблого.

Тіло Олександра Моргуна знайшли 6 квітня 2022 року. Його забрали до моргу в Боярку, а потім поховали на кладовищі в селі Дружня Бородянської селищної громади.

Олександрові було 43 роки. Закінчив ліцей №2 у Бородянці. Згодом – Немішаївський агротехнічний коледж. Здобув спеціальність електрика. Значну частину свого життя віддав роботі за фахом на підприємстві «Бородянка водоканал». У вільний час обожнював риболовлю.

«Брат був життєрадісним і добрим. Завжди готовий прийти на допомогу», – додала Олена Хабібуліна.

В Олександра Моргуна залишилися мама, сестра, двоє синів й інші рідні. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.