Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Оксана Петренко

Посада директор ОЗО "Калинівський академічний ліцей - освітній центр" Калинівської селищної ради Фастівського району Київської області.

"Війна. Стан шоку. Але дуже швидко приборкала свої емоції і почала діяти, бо розуміла, що за мною колектив учителів і учнів.

...Після канікул відновили навчання, звісно, не всі учасники освітнього процесу сприйняли це однозначно. Та з кожним днем ми розуміли, що продовження освітнього процесу стає окремим фронтом освітян і їх важливою місією. Крім звичайних уроків, саме знаходження дітей у колі друзів та однолітків (нехай, віртуально), дає розуміння, що в їхньому житті залишилося місце чомусь сталому та звичному.

Багато вчителів і дітей нашого закладу тепер перебувають у різних регіонах України, за кордоном. Разом із тим, у ліцеї відновлено навчальний процес (дистанційно), адміністрацією відпрацьовано і такий формат...

А решту вже, як всі: волонтерство, плетіння сіток, готування обідів захисникам - вчимося жити й працювати в умовах війни.

Постійно переглядаю фото мирного життя, наші плани... Все буде! Все - як мріяли, як планували! І навіть краще! Ми будемо працювати ще з більшою енергією і натхненням! Головне - перемогти!

Слава Україні!