Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Кисельова

«Посеред дня люди бігли, хто куди»

переглядів: 672

До війни у всіх була робота. Я працювала на хлібозаводі. Діти [ходили] і в школу, і в садок. Слава Богу, вони зараз відкрилися. Один раз ми виїжджали, але повернулися назад і мешкаємо тут.

Я живу недалеко від кладовища. Снаряди влучали і на кладовище, і в мене в будинку вилітали вікна. Снаряди влучали і в будинки. Це була катастрофа! Усі бігли, хто куди, у різні боки. Я навіть не можу передати словами! Усі тікали зі своїх будинків, а поруч падали снаряди.

Ми живемо трохи далі від центру Мар’їнки. Пам’ятаю, як все горіло на Заводській, палахкотів «Газбуд». Це все було серед білого дня. Люди бігли, хто куди. Я навіть не можу пояснити, як це було. Слово «шок», напевно, м’яко сказано.

Коли падало недалеко від нас на кладовищі, тоді ж до сусідів влучило в будинок, він не був розбитий. У нас вилетіли вікна, осколками був побитий дах. Вибух був настільки сильний, що в нас відкрилися двері. Ми сиділи в кутку в останній спальні. Я не можу передати, що це було...

У Мар’їнці складно знайти роботу. У Кураховому мало хто влаштовується, бо туди треба їздити, а автобуси ходять погано. Я їжджу на заробітки на яблука, працюю тільки вахтовим методом. Тут навіть роботу прибиральниці годі й шукати.

Ми отримували допомогу продуктами, її видавали багатодітним, пенсіонерам. Я отримувала як багатодітна мама, у мене четверо дітей. Була гуманітарна допомога – то мука, то масло, то цукор, то крупи. Однокласнику моєї дочки Фонд Ріната Ахметова добре допоміг, йому зробили операцію, дістали осколок у черепі й допомогли з медикаментами.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки молодь діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я харчування дітей житло непродовольчі товари робота неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені діти перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій