Олександрові було 59 років, коли російські військові вбили його трьома пострілами в потилицю. Це сталося між 20 та 25 березня 2022 року в Гостомелі на території одного з таунхаусів. Тіло Олександра знайшли українські військові на початку квітня.

Поряд лежала біла пов’язка

«Поряд лежала біла пов’язка. При ньому було посвідчення учасника війни в Афганістані й техпаспорт. Гаманець валявся, документи були розкидані. Я так розумію, його обшукували», – розповіла Лідія, сестра вбитого.

Олександр був родом із Чернігівщини, жив у Гостомелі. З дитинства займався спортом, зокрема, боксом. Після участі у війні в Афганістані мав інвалідність. Деякий час тренував дітей у спортивному залі при Будинку культури в Гостомелі, потім був таксистом, а останнім часом не працював.

Під час повномасштабної війни, наприкінці лютого 2022, у будинок Олександра в Гостомелі прийшли російські окупанти. 85-річна мама покинула дім й евакуювалася на Житомирщину. Олександр їхати відмовився. Російські солдати наказали йому йти геть із оселі, він перебрався у підвал сусіднього житлового комплексу.

«Сусіди пригадують, як він усім там допомагав, шукав і приносив харчі. А якось одній жінці в підвалі стало погано, почалася кровотеча. Окупанти дозволили відвезти її до шпиталю в Ірпені. Всі побоялися їхати, але Саша взяв машину і вивіз жінку, а також її сина та матір. Після звільнення селища та жінка приходила до нас, щоби подякувати, бо завдяки йому вижила. Вона не могла повірити, що Олександра вбили», – розповіла Лідія.

Лідія припускає, що брата затримали під час однієї зі спроб пройти з Гостомеля до Ірпеня. Там він був змушений залишити авто після того, як відвіз хвору жінку до лікарні, та потім мав намір забрати машину. Утім достеменно обставини його вбивства невідомі.

Лідія пригадує Олександра надзвичайно доброю людиною, яка охоче допомагала іншим.

«Нас в сім’ї було шестеро дітей. Я наймолодша, а він був п’ятим. Ми були дуже близькі. Олександр був добрий, завжди виручав, з чим би я не звернулася. Сусіди теж згадують, як він всім допомагав під час окупації», – сказала Лідія.

В Олександра Бугая залишилася літня мама, брат і четверо сестер.

Історія з instagram каналу Victims of russia.