Життя 34-річного Івана Яременка відібрала російська ракета в селі Гроза на Харківщині. 5 жовтня 2023 року ворог ударив по місцевому кафе, де на поминальний обід за українським захисником Андрієм Козирем зібралося багато місцевих жителів. Поряд із Іваном загинули його мама Єва, сестра Галина Малікова, а також інші родичі. Той обстріл відібрав десятки життів.

Поряд із Іваном загинули його мама, сестра, а також інші родичі

Іван Яременко народився та виріс у Грозі. У 18 років розпочав строкову службу в армії і далі вирішив себе присвятити військовій справі. У 2014 році став на захист України. Під час звільнення Харківщини у вересні 2022-го підірвався на вибуховому пристрої та дивом залишився живим. Був військовим 30-ї окремої механізованої бригади, мав позивний ​​«Барс».

Зі служби Івана Яременка списали за станом здоровʼя. Майже рік він перебував на лікуванні – медики врятували йому око і кілька разів оперували ногу. 5 жовтня 2023 року Іван прийшов на поминальний обід, щоби підтримати маму з сестрою і попрощатися з військовим Андрієм Козирем.

«Іван – справжній воїн. Із його частини досі приходять співчуття. Він став дуже рідним для них… Російські окупанти не змогли перемогти Івана на полі бою, тож підступно вбили ракетою. А разом з ним – маму і рідну сестру… Іван також був хрещеним батьком маленької Єви, доньки нашої Галинки», – розповіла дружина Іванового брата, Яна.

В Івана Яременка залишилися брати з родинами, племінники та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.