Федорові Кривенку було 69 років. Він загинув 4 березня 2022-го у селі Старий Білоус на Чернігівщині. Чоловік вийшов на вулицю, щоб привітатися з сусідом. І тієї ж миті прилетів снаряд. Поранений Федір ще дійшов до підвалу, хотів спуститися вниз, але не встиг – помер на сходах. Сусід після того обстрілу вижив.

Чоловік помер на сходах

Дружина Валентина знайшла Федора через 10-15 хвилин, коли стрілянина стихла.

«Я навіть не переживала, не відчувала біди. Вийшла у двір, погукала, ніхто не обізвався. Дивлюся – гараж відчинений і двері в підвал теж. Йду повз, бачу, що Федір лежить мертвий…», – пригадала Валентина.

Загиблого поховали на місцевому кладовищі 6 березня 2022 року. Після ексгумації у квітні 2022-го перепоховали на тому ж місці.

Федір Кривенко народився на Сумщині. Після школи закінчив Конотопський будівельний технікум транспортного будівництва. За скеруванням поїхав у Ростовську область Росії, де працював на будівництві.

«Я тоді працювала у військкоматі, а Федя прийшов ставати на облік. Отак і познайомилися. Одружилися. І за рік уже переїхали в Україну», – розповіла дружина.

Родина жила на Сумщині, потім переїхали в Чернігівську область. Федір заочно закінчив автодорожній інститут. Згодом Кривенки осіли в Чернігові, бо тут, кажуть, мали кращі можливості для роботи та розвитку дітей.

Спочатку Федір працював у шляхо-будівельному управлінні №14 у Чернігові, де був майстром, виконробом. Потім за поданням керівництва його призначили головним інженером Чернігівської філії Чернігівського облавтодору. Там працював до пенсії.

«Федір був наполегливим, будував кар’єру. Ми приїхали в Чернігів, нікого тут не знаючи. Але він і в інститут вступив, і роботу знайшов, і кар’єру зробив. Вже на пенсії багато займався садом, городом. А село – це була наша віддушина, тому й придбали будинок і переїхали сюди жити», – каже Валентина.

У Федора Кривенка залишилися дружина, двоє синів та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.