Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Рожа

«Підкова на дверях немов вберегла нас від загибелі»

переглядів: 978

Перші обстріли нашого селища почалися взимку 2015 року. Снаряд прямим влученням розірвав дах сусідньої триповерхівки. Тепер кожну хвилину думаєш: якщо буде постріл, куди снаряд упаде?

 Ми з дружиною вже двічі постраждали. Вперше, коли снаряд розірвався за десять метрів від будинку. Через рік – другий, на тому ж місці. Осколки пробили дах і стіну будинку, посікли паркан. У нас підкова на дверях – вона немов вберегла нас від загибелі.

Нам просто пощастило. Недоторканими залишилися хвойний куточок і дитяча гірка, яку я зробив для онука незадовго до війни. Але малюкові вже три роки, а він тут жодного разу не був. Він тільки мріє: коли війна закінчиться, до дідуся приїхати.

З рідними ми бачимося дуже рідко, селище було відрізане від цивілізації довгий час. Тільки нещодавно відновили автобусне сполучення з Маріуполем. Двічі на тиждень можна вирватися в аптеку або магазин, отримати пенсію. Магазини в нас закриті, хліб привозять через день.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лебединське 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій