Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр

«Під будинком на підлозі лежали, коли вгорі розривалися «Гради»

переглядів: 586

Олександр відвіз вагітну дружину зі Щастя, який щодня потрапляв під обстріли. Через два роки родина повернулася додому і намагається налагодити життя в прифронтовому місті.

Усе змінилося, коли незрозумілі люди привезли до нашого міста зброю та роздали місцевому населенню. І тоді я зрозумів, що все не добре.

Бачив воєнні дії неодноразово. Спочатку це було дуже страшно, ми сиділи в підвалах, а снаряди прилітали поруч. І під будинком на підлозі лежали, коли вгорі розривалися «Гради». А потім, коли від міста відійшло, ми могли спостерігати бойові дії, як кіно.

На горизонті стрілянина була серйозна. Люди потихеньку звикають. Летить снаряд. Подивишся, де летить. Не до нас – і добре.

Це було восени 2014 року. Ми з дружиною ішли додому, вона була при надії, сьомий місяць. Над нами почав вибухати «Град», почало прилітати по місту. На наступний день ми поїхали до Дніпропетровська до родичів.

Я відвіз туди дружину, а сам поїхав на три місяці в Ізраїль, заробляв гроші, відправляв сім’ї, щоб вони могли нормально жити. Тобто 2015 рік ми прожили в Дніпропетровську. Половину 2016 року – Дніпропетровськ, Ізраїль, Київ, Харків.

Коли я поїхав зі Щастя, бачив по телефонному зв’язку з батьками, які там були обстріли взимку, у них не було ні газу, ні води, ні світла, ні опалення по кілька днів.

У 2016 році ми повернулися в Щастя. Я відкрив свій бізнес і до сьогодні займався ним там. Зараз поїхав до Полтавської області, місто Горішні Плавні, зупинився тимчасово в троюрідного брата та намагаюся знайти місце, відкрити тут свій бізнес.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2014 2015 2016 Текст Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій