Микола Міськов загинув 12 травня 2022 року в Старих Вирках на Сумщині. Російські військові обстріляли село з мінометів. Одна з мін впала у садибі чоловіка. Миколі було 67 років.

«Почав гукати: «Коля, Коля», а його ніде немає»

Загиблого знайшов сусід Олександр. Ось, як він пригадує ті події: «Після того, як обстріл закінчився, підійшов до його будинку. Почав гукати: «Коля, Коля», а його ніде немає. Потім побачили його тіло. Міна потрапила в яблуню на подвір'ї Миколи, осколок влучив йому в голову».

Микола Міськов до пенсії працював майстром цеху ортофосфатної кислоти на заводі «Хімпром». Жив у Сумах. А на пенсії оселився в селі Старі Вирки, де залишилась його батьківська хата. Микола мав чимале господарство: кіз, свиней, корів. Любив працювати на городі, ходити в ліс по гриби, рибалити.

Миколу Міськова пригадують добрим, веселим та безвідмовним. Односельці кажуть, що під час повномасштабної війни він допомагав військовим ЗСУ – фінансово, харчами.

«Він нічого нікому поганого не зробив, дуже добродушний був. Постійно порався по господарству, був хорошим господарем», – пригадала односельчанка Тетяна Кадуріна.

Миколу поховали у Старих Вирках. На його могилі розмістили фото з часів юності.

У Миколи Міськова залишилось двоє братів. Своєї сім’ї чоловік не мав.

Історія з instagram каналу Victims of russia.