Мочан Каріна

студентка II курсу відділення комп’ютерних технологій ВСП «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка»

Піцишин Мирослава Орестівна (викладачка)

Конкурс творчих есе «Моя Україна» 

Чому бути українкою – це моя суперсила?

«А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни» – ці пророчі слова належать відомій українській поетесі Ліні Костенко. Читаючи ці рядки, можна зрозуміти, що Україна – сильна держава, яка пройшла чималі випробування для того, щоб бути Незалежною, а українці – могутньою нацією, яка вистояла перед всіма викликами часу і зберегла свою неповторну ідентичність.

Наша нація – неповторна мозаїка, виткана з тонких ниток природних барв і культурних відтінків. Зокрема, унікальність нашої нації зумовлюється природно-географічними, культурно-історичними, соціально-економічними та суспільно-політичними умовами життєдіяльності українського народу. Ця особливість проявляється в культурі, мові, традиціях, звичаях, обрядах, звичках та уподобаннях українців. Кожна наша традиція, обряд і звичай – це не просто частинки нашого культурного спадку, а витончені шедеври в мистецтві, що відображають всю багатогранність та неповторність нашої нації. Особливо українці вирізняються своєю мужністю та волелюбністю. Ми постійно боролися за свою Незалежність і далі продовжуємо боротися за неї, дивуючи своєю силою та міцністю весь світ. Ми рухаємося далі, не дивлячись на жодні перешкоди.

Я пишаюся тим, що я українка. Бути частиною цієї нації – це не просто етнічний фактор, але й відчуття єдності із культурою, історією та цінностями нашого народу. Моя гордість за нашу країну безмежна.

Я вірю, що ми зможемо перебороти всі труднощі, рости та розвиватися далі, відкриваючи для себе все більше можливостей, адже ми незламні, а у наших жилах тече козацька кров.

Сьогодні українці, як символ незламності та непереможності, переживають найважчі часи. Щодня у складних бойових умовах, під кулями та ракетними системами російських терористів, ціною свого життя українці перешкоджають роз’єднанню країни, демонструючи свою незламність і силу духу.

Єдність нашого народу виявляється не тільки у фізичних зусиллях, але й у підтримці та згуртованості. Ця взаємодія стає не лише протидією агресії, але й символом того, як сила нації полягає в її єдності та підтримці один одного. Я вірю в те, що завдяки нашій єдності, ми переможемо у цій війні та продовжимо зростати і діяти як нація.

Для того, щоб наблизити Перемогу, нам потрібно допомагати нашим захисникам та захисницям. Ми повинні брати активну участь у різних зборах коштів для бригад, у поширенні важливої інформації, долучатися до волонтерських проєктів. Активна участь громадян у цих ініціативах є ключовою для створення сильного плацдарму для Перемоги та підтримки тих, хто ризикує своїм життям заради нашої безпеки та свободи.

Що я роблю для Перемоги?  

По-перше, стараюся долучатись до збору коштів на різні потреби, роблю репости надважливої та перевіреної інформації, допомагаю волонтерським організаціям. В цілому, мій внесок у Перемогу – це поєднання різних дій. Вірю, що кожен із нас може зробити свій вклад для наближення Перемоги, незалежно від обсягу чи форми. Отже, мої доводи й приклади виразно засвідчують, що бути українкою – це, дійсно, моя суперсила, це глибоке відчуття гордості за свою країну та її народ, що надає мені необхідної енергії для подолання будь-яких труднощів.

Ми сильні! Перемога за нами! Все буде Україна!