Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Яківна Бєляєва

«По підвалах сиділи рік цілий»

переглядів: 556

У мене в листопаді 2013 року, перед самою війною захворів син, у нього відмовили нирки. І з листопада до самого початку війни ми займалися тільки цим питанням. Він майже вмирав, і ми відправили його до лікарні в Донецьк. Продали все, що в нас було, щоб зробити йому трансплантацію нирки, і тут почалася війна.

Зробили операцію, нирка не прижилася. Він зараз на гемодіалізі перебуває, у Донецьку. Спочатку діти були тут, у Первомайському, коли війна починалася, а потім, коли вже дуже напружило й бомбили село, я відправила їх до Донецька. Тепер я тут живу одна, а діти й син там. Син не може сюди виїхати, зробити собі пенсію інвалідну, тому що він через день на гемодіалізі. Треба хоча б тиждень, щоб все оформити, медкомісію пройти, а він не проживе стільки без апарату.

У мене у дворі снаряд розірвався, вікна повибивало, будинок пошкодило, по стелі осколки летіли та в холодильник влучило. Взуття стояло в мене у веранді зимове, усе потрощило, посуду дуже багато побило. Нам допомога була від [організації] «Людина в біді» – поставили вікна, перекрили дах.

Через війну немає контакту із сім’єю, доводиться їздити через блокпости. Це дуже важко для віку мого. Там місто, а тут село. Хочеться повезти і фрукти якісь, і овочі.

Зараз більш-менш відчуваю себе в безпеці, краще стало, але все одно тривога, чутно постріли. Рвуться бомби далеко, але все одно все пам’ятаєш, як по підвалах сиділи рік цілий. Як тільки вночі починають стріляти – лізеш у підвал, сидиш там. Газ нам відключили.

Червоний Хрест нам давав раз на два місяці, по-моєму, допомогу років зо два. І отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Дуже це допомогло. Там і масло було рослинне, і крупи. Ми вдячні за будь-яку допомогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій