Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Скляренко

«Ми перші два місяці практично жили в підвалі»

переглядів: 561

Ірина та її чоловік цілодобово перебували у сховищі. Зустріли війну в Донецьку, насилу пробралися додому. Досі, коли починаються постріли, серце жінки не на місці.

Ми були в Первомайському в перші дні війни. Я працювала в податковій інспекції у Ворошилівському районі Донецька, чоловік теж в місті працював.

У перші дні війни почали дороги перекривати, люди з автоматами в руках машини перевіряли. Ми їхали додому з Донецька; доїхавши до залізничного вокзалу, далі пробитися не могли, тому що було все в літаках, був обстріляний вокзал. Ми тоді сховалися в переході.

Будинок наш в Первомайському постраждав, але не сильно. Поруч снаряди падали, в будинок не потрапляло. Але ми перші два місяці практично жили в підвалі з чоловіком. Зробили зі стелажів ліжко, постелили ковдри і поставили стіл, там їли.

Як тільки чули, що десь починається обстріл, рахували за часом, коли почне вибухати біля нас. І відразу тікали в підвал, сиділи там, поки це все не припинялося. Припинилося – могли вийти. А було таке, що взагалі не виходили добу, а то й дві. Було таке, що вибігали тільки набрати води, взяти щось необхідне...

Зараз тихо, ніби як безпечно, а коли починається гуркіт, то серце трошки тьохкає не так за себе, як уже більше за дітей.

Хочеться, щоб все швидше закінчилося, щоб відкрили Донецьк і ми повернулися до того життя, до тієї цивілізації, яка була раніше, а не жили в такому ув'язненні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни обстріли Донецька 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій