46-річного Ігоря Бакуна російські військові вбили 24 лютого 2022 року в Бучанському районі на Київщині. Чоловіка розстріляли, коли він їхав записуватися до лав територіальної оборони.

По автомобілю почали стріляти, він сів за кермо, але його розстріляли

Ігор народився в місті Жовті Води Дніпропетровської області. Змалечку жив у Києві. Школу закінчив у Глухові на Сумщині, куди сімʼя переїздила на кілька років. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, де здобув фах радіофізика. Також мав економічну освіту, фах кінолога, пройшов курс із фотографії.

Останні 14 років Ігор мешкав у селі Лубʼянка Бучанського району. Працював керівником фабрики ялинкових прикрас, тренував собак. Мав трьох власних вівчарок, яких готував до змагань.

«У нього гарно виходило фотографувати і йому дуже подобалося займатися собаками», – сказала сестра Ігоря, Катерина.

«Він був добрим і спокійним», – додав батько загиблого, Василь.

Повномасштабне російське вторгнення застало Ігоря в Лубʼянці. Вдень 24 лютого 2022 року він поїхав з дому – хотів приєднатися до лав бійців територіальної оборони в Бучі, оскільки раніше мав військовий досвід. Між Гостомелем і поворотом на село Озера його авто обстріляли російські військові. Близько 16.00 того дня Ігор загинув.

«Він був на своїй машині, зупинився біля аеропорту Гостомеля, там збоку є заправка. Вийшов. По автомобілю почали стріляти, він сів за кермо і став виїжджати, але його розстріляли», – розповіла Катерина.

Забрати тіло Ігоря вдалося 9 квітня 2022 року, після того, як ЗСУ звільнили терени Київської області від окупантів. Поховали його 23 квітня у Лубʼянці.

В Ігоря Бакуна залишилися батьки і сестра.

Двох вівчарок чоловіка російські військові застрелили, коли заходили в його будинок, третя – померла на десятий день після загибелі свого господаря. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.