Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Таран

«Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому»

переглядів: 1051

Тут було красиво, затишно. Усі жили дружно, усі один одного знали. І зараз усі з усіма так і спілкуються. Усі хотіли б жити в одному селищі і однією великою родиною.

Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому

Ми тут всі народилися. Тут жила наша бабуся, ми з дитинства в бабусі жили. Потім трохи пожили в Донецьку, знову повернулися. І вже в Пісках жили, одружувалися і діти народжувалися.

Мама в магазині тут працювала. Я спочатку в радгоспі працювала. У школі тут навчалася. Ходили на танці разом, дружно завжди було. А зараз розкидало всіх по всьому білому світу. Хотілося б з усіма зустрітися і жити знову всім разом в одному селищі.

Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому

Приватний сектор, сільська рада, магазин і кафе раніше було, другий магазин там далі. Тут ми жили до війни. Була квартира наша, моїх батьків, брата й наших дітей. З 18 липня 2014-го року як поїхали, один раз тільки приїжджали речі забирати.

Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому

Було в Пісках раніше все по-іншому. А тепер тут все розбите й немає нічого.

Жили дружно, збирали, накопичували. Висів килим, стояв плазмовий телевізор, стінка стояла, диван, холодильник, морозильна камера. А забрала я всього лише пральну машину.

Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому

Плакати вже набридло. Будемо тепер жити по-новому. Збирати, накопичувати на нове. Хотілося б повернутися сюди, звичайно, жити, але нікуди.

Не знаю, як далі жити, як далі бути? Живемо поки в Димитрові, а там буде видно. У садок ходимо, працюємо потихеньку. Допомагаю в Гуманітарному Штабі. Нам би хотілося, щоб у нас було наше житло, щоб закінчилася війна, був мир. Щоб ми всі працювали, і життя йшло, як і раніше колись.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піски 2014 2016 Відео Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій