Ірина Коротич опублікувала пост на своїй сторінці в Фейсбуці, де розказує про свого друга, що 4 доби стоїть на кордоні росії з Естонією і розповідає про людей, яких там зустрів. Там майже всі українці, багатьом не вистачило місця в машинах і вони сидять просто неба під дощем, чекаючи в черзі на митниці. Багато не витримують таких умов, одна жінка померла в черзі.

Мій друг четверту добу стоїть на кордоні росії та Естонії.

Мій друг не громадянин росії, його туди привели сімейні справи. Зараз виїзджає. Четверту добу стоїть в черзі на кордоні.

Він пише, що крім нього там майже всі - українці. З Маріуполя, з Херсонської та Запоріжської області. Ті, у яких був один шлях вибратися - через росію. 

Він пише, що там третю добу ллє дощ. Ті, кому не вистачило місця в машинах, сидять на землі днями та ночами. 

Він пише, що в будинок одного хлопця з Херсонщини вчора прилітіло. Будинку більше немає. А хлопець посміхається - вчасно поїхали.

Він пише, що в черзі померла жінка. Вона намагалась виїхати сама, поруч нікого з рідних не було. Вона півдня пролежала коло дороги, накрита простирадлом. 

Він пише, що вже майже нічого не відчуває. Тільки чує, як в душі завиває вітер. Він пише, що саме так звучить ненависть.