17 жовтня 2022 року російські військові атакували Київ безпілотниками Shahed іранського виробництва. Внаслідок удару дрона по житловому будинку загинули п'ятеро людей. Серед них – Богдан Замченко та його дружина Вікторія, яка носила під серцем дитину. Загиблу пару знайшли в обіймах.

Після цього вони перестали виходити на зв'язок…

Богданові було 34 роки. Він народився у селі Деревʼяне на Рівненщині, навчався в Національному університеті «Острозька академія». Згодом переїхав до Києва, працював у галузі ІТ.

З Вікторією Богдан був знайомий ще зі шкільних років. У 2012-му вони почали зустрічатися, у 2019 одружилися. Дуже хотіли малюка. У 2022 році Вікторія дізналася, що вагітна.

24 лютого, у перший день повномасштабної війни, Богдан із дружиною поїхали з Києва на Рівненщину. Повернутися до столиці пара зважилася у серпні.

«17 жовтня, коли центр Києва атакували дрони, ми були на зв'язку. Віка писала, що вони чують вибухи і сидять у коридорі – вона, Богдан та їхня кішечка Оливка. Віка встигла написати, що прилітає зовсім поряд і горить сусідня будівля. Після цього вони перестали виходити на зв'язок…», – розповіла подруга сім’ї Анна Петрукова.

Вона пригадує Богдана хорошою людиною та гарним сім'янином.

«Богдан і Віка були гарною парою, це не просто слова. Вони – не лише чоловік та дружина, а справжні друзі, партнери. Між ними була турбота і бажання в усьому один одному допомагати. Богдан знав, наскільки для Віки важлива її робота, і всіляко її підтримував. Він був дуже добрим, щирим, спокійним. Виваженим, уважним до дрібниць. Мав класне почуття гумору…», – розповіла Анна Петрукова.

У Богдана Замченка залишилися батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.