Єременко Євгенія, учениця 10 класу Запорізької гімназії № 11

Вчитель, що надихнув на написання есе - Михайленко Тетяна Вікторівна

Війна. Моя історія

До двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцять другого року, що таке війна я знала з підручників та розповідей прадідуся та прабабусі. Сама я з маленького, мальовничого містечка із Запорізької області, яке зараз нажаль, ще окуповане. Тому слова війна, окупація, обстріли я зрозуміла з перших днів війни .

Після того, як на територію нашого міста зайшли війська окупанта, життя ніби зупинилось. Спочатку обстріли, потім погрози, обшуки. Це ніби страшний сон, але на жаль це плачевна дійсність сьогодення .

Саме найстрашніше для мене це усвідомлення того, що потрібно покинути рідну домівку, тому що моя сім`я не прийняла життя в окупації. Я з жахом згадую наш виїзд на територію підконтрольну Україні, але нам це вдалося і зараз ми перебуваємо у відносній безпеці .

Зараз ніби все налагодилося : я навчаюсь, батьки працюють, але найбільше я чекаю нашу перемогу. Хочеться, щоб закінчилися ці безкінечні тривоги, обстріли, та жити повноціним життям. Я вірю, що скоро буде наша перемога в цій клятій війні і настане мирне життя .

Моє бажання, щоб скоріше звільнили моє містечко, бо там залишилась моя домівка, мої рідні. Зараз, нажаль у моєму містечку є руйнування, але після деокупації, я вірю що його швидко відбудують. Для кожної людини існує маленька Батьківщина - рідні містечка, а особливо ті, які зараз в окупації. Це, як велика рана для нашої України .

Сьогодні кожен громадянин працює на перемогу своєї країни, на своєму фронті виконуючи свою роботу, наближаючи перемогу. Найбільш важко це нашим захисникам, які зараз боронять Україну. Мій батько теж військовослужбовець, тому я знаю, яка це тяжка робота .

Війна нас згуртувала в боротьбі за незалежність держави. Настане перемога та маленькі і великі местечка відбудують. Зараз багато країн світу підтримують нас, та допомагають . А найголовніше - це те, щоб зло яке прийшло на територію нашої країни зникло , та настав Мир .

P.S. Слава Україні ! Героям Слава !