Середа Давид

здобувач освіти 11 класу Радивилівського ліцею №1 Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ксьондзик Раїса Кирилівна

Моя Україна майбутнього

 «У моїй Україні ніхто не стріляє, ніхто не вбиває, ніхто не калічить. У моїй країні ніхто не воює», - так прочитав свій вірш український актор Гарік Бірча. 

І я з ним погоджуюсь, адже бачу свою Україну так само, де в нас панує мир і свобода, ракети над нами не літають і тривоги немає. Ніхто не вмирає, і ніхто не страждає. Моя країна майбутнього - це країна, де кожен може знаходити щастя у власному житті, де індивідуальність цінується, а різноманіття вважається найвеличнішим скарбом. Це країна, яку ми мріємо побачити та відбудувати разом, вкладаючи свою енергію у створення світлого та прекрасного майбутнього. В Україні чесна влада, де ніхто не краде. Так хочеться, щоб Україна в майбутньому процвітала без корупції. Міста у моїй країні майбутнього – це архітектурні шедеври, які доповнюються зеленими парками та естетичним ландшафтним аранжуванням. Кожен простір призначений для того, щоб люди відчували себе часткою природи, навіть перебуваючи у місті. Кожен куточок нашої держави має незабутні краєвиди, і тому люди це оберігатимуть. Ніхто не буде вирізати ліси і парки задля своєї користі, а всі будуть дбатимуть не лише про себе, а й про оточення.

У  школах та університетах кожна дитина має можливість розвивати свій потенціал, здобуваючи знання та вміння, що допоможуть їм стати активними учасниками суспільства. 

Свою Україну я бачу країною, яка процвітає, родючі землі України годують пів світу, кожен клаптик землі відбудовується, держава дбає про людей і робить все на користь їм, а не собі. Піднімається економіка країни, і наша Україна стає одною із провідних Країн Європи і Світу. У моїй Україні найкращі дівчата. Найкращі діти, молодь і люди в цілому. 

Після перемоги я обов’язково поїду в Крим, а також на Донбас Арену, де колись «Шахтар» приносив Україні великі перемоги, і заспіваю там Гімн України. Також мрію відвідати Бахмут і Маріуполь, подивитись на Азовсталь.

Після перемоги люди відчують, що таке мир і спокій, життя у вільній країні, де кожен громадянин держави вносить свій вклад у відбудову і процвітання рідної України.