Загоруй Олеся, 9 клас
ОЗ «Гвіздівецький ліцей» Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Загоруй Наталія Василівна

Моя Україна майбутнього

Україна - молода держава з амбітними планами, яка з надією дивиться у майбутнє і впевнено крокує до Європейського Союзу. Наша влада підтримує ініціативу молоді – стати кращими, та виконує всі умови, які наближають нас до ЄС. Сьогодні відбуваються процеси децентралізації, реформування місцевого самоврядування, створення територіальних громад. Хтось цього боявся, хтось з цього насміхався, але все стрімко змінилося. Тепер ми – громади!

Буковина – найменша і наймальовничіша область України, де живуть справжні господарі. Тут створено безліч перспективних територіальних громад. Але найкращою для мене є моя рідна Сокирянська громада. Як же приємно бачити, що містечка та села оживають. Уміле керівництво дбає про добробут людей: освітлення вулиць, ремонт доріг, наповнення закладів освіти та медицини усім необхідним. Ми розуміємо, що розвиток та покращення нашого життя залежить від кожного з нас. Високі досягнення – це робота цілої команди, усіх мешканців громади. Згуртованість, злагодженість та взаємодопомога – запорука успіху. Ці слова, можна сказати, стали нашим девізом. До прикладу, коли сколихнула увесь світ пандемія COVID-19, наша громада спільно з лікарями придбали та встановили кисневу станцію. Це врятувало тисячі життів мешканців Сокирянщини.

Тільки ми почали оговтуватися від пандемії, як у нашу країну прийшла нова біда – страшна війна: повномасштабне вторгнення рф в Україну, вбивства, руйнація, звірства… Сокирянська територіальна громада з перших днів війни, ще більше згуртувавшись, допомагає усім областям, які пострадждали.

Сокирянщина стала прихистком для багатьох людей-біженців та дала на захист України мужніх патріотів. Організації громади стали волонтерами, вони роблять усе необхідне, аби допомогти нашим захисникам: плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, збирають та відвозять гумдопомогу, купують автомобілі та бронежилети. Усі вірять у перемогу, бо разом — ми сила! А наша активність та ініціативність, любов до рідного краю наближають цю перемогу і показують усьому світові, що ми сильні, рішучі, наполегливі, згуртовані європейці.

Після нашої перемоги ми обов’язково відновимо та зміцнимо нашу країну, зробимо її по-справжньому вільною та демократичною державою. Майбутнє України знаходиться в наших руках, руках згуртованої громади. І ми повинні обов’язково подбати про те, щоб плодючі землі нашої Батьківщини давали добрий врожай, у промисловості працювало найсучасніше обладнання, щоб наша освіта стала найкращою у світі, а українські вчені та лікарі робили впевнені кроки вперед у науці й медицині.

Я вірю, Вітчизно, ти станеш на ноги,
Махнуть золотистим крилом рушники,
І щастя затмить всі печалі й тривоги
На вічні роки і прийдешні віки!

Я бачу квітучу, щасливу країну,
Де кожна людина працює, творить,
Де можна навчатись, кохати, радіти,
Де кожна хвилина — то святості мить.