33-річний Андрій Калімов загинув 23 березня 2022 року в місті Ірпінь на Київщині. Не маючи доступу до електрики та газу, він разом із рідними готував їжу на вогнищі у дворі будинку, коли в місті почався черговий російський обстріл. Разом з Андрієм загинули брат Кирило з дружиною Валентиною, друг та двоє знайомих.

Після ексгумації тут виявили 11 вбитих мирних мешканців

«Після 23 березня мені скинули шматок відео, на якому я побачила їх мертвими у дворі будинку. У наш паркан влучив снаряд. Їх усіх вбило його уламками… », – розповіла дружина Андрія, Анастасія.

Кілька днів тіла загиблих лежали просто неба, потім їх перенесли і прикопали у сусідському дворі. Звідти – перемістили до братської могили біля Міського будинку культури. Після ексгумації тут виявили 11 вбитих мирних мешканців. Андрія Калімова рідні шукали півтора місяця. Його опізнала сестра Олександра в моргу у Білій Церкві.

Андрій Калімов народився в Ірпені, тут навчався у школі №2. Згодом здобув спеціальність електрика, працював різноробочим на будівництві в Києві. Був товариським, дуже любив свого маленького сина.

24 лютого 2022 року сім'я перебувала вдома, переховувалися у підвалі. У перервах між обстрілами Андрій шукав для рідних їжу.

5 березня Анастасія зі сином з допомогою волонтерів евакуювалася з Ірпеня.

«Андрій нас довіз до вокзалу й повернувся додому. Ми перейшли через зруйнований міст, сіли в автобус. Останній раз спілкувалися з ним 15 березня по телефону. Андрій розповідав, що люди згуртувалися, допомагали один одному: носили воду, рубали дрова... Чоловік повністю забезпечував нас із сином. Коли його не стало, дитині не було й року. Після трагедії ми живемо у тому ж будинку, де загинув мій чоловік. Раді, що хоча б залишився дах над головою. У будинку довелось міняти двері і вікна. Важко, бо я в декреті, також доглядаю стареньку бабусю», – розповіла дружина Анастасія.

Андрія поховали в Ірпені. У нього залишилися дружина, син, сестра та бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.