38-річна Ольга Кравченко загинула 9 березня 2022 в Ізюмі. Після початку повномасштабної війни вона з чоловіком і трьома дітьми переселилася до батьків на Першотравневу, 2. Їхній дім – неподалік на цій вулиці. Ольга, як згадує батько Михайло, вагалася, чи виїжджати з Ізюма чи ні, а потім таки вирішила залишитися в місті.

Під завалами опинилися всі, хто був у підвалі

Тато Ольги обладнав для сім’ї окреме укриття в щитовій будинку – там ховалися восьмеро людей. Коли 9 березня російські війська завдали чергового удару по багатоповерхівці, під’їзд обвалився. Під завалами опинилися всі, хто був у підвалі, квартирах навіть сусіднього під'їзду і щитовій. Загинули представники чотирьох поколінь родини Ольги: вона сама, її бабуся, мама, чоловік, двоє синів і трирічна донечка. Вижив тільки її тато. Він перед тим, як будинок посипався, вийшов за двері щитової.

Ольга Кравченко була жителькою Ізюма, понад 10 років працювала в дитячому садочку вихователькою. Її згадують доброю та щирою. Ольга любила свою роботу та родину. Свята сім'я відзначала в батьківській оселі на Першотравневій, 2. Часто відпочивали на річці. Ольга мріяла про велику подорож із чоловіком та дітьми.

«Свій час доня присвячувала родині. Сини Діма та Льоша – школярі. Діма мав ось-ось відзначити п’ятнадцятиліття. І наша маленька, наша Арінка… Їй тільки три рочки було», – каже Михайло.

Тіла дорослих загиблих родичів дістали з-під завалів 12 квітня. Наступного дня – дітей. Опізнавав усіх Михайло. Ольгу з чоловіком та дітьми поховали в одній могилі.

У будинку на Першотравневій, 2 загинуло близько 50 людей. У січні 2023 року вулицю перейменували на вулицю Пам’яті.

Історія з instagram каналу Victims of russia.