Чоловік згодився розгрібати завали в Маріуполі, бо потрібно було годувати сім’ю, а грошей не лишилося. Під кожним будинком знаходили десятки загиблих людей.

Я не писатиму імен, бо чоловік, який розповів наступне, ще в Маріуполі, отже, у постійній небезпеці.

Під натиском окупантів, а також аби прогодувати родину, тиждень тому він зголосився розгрібати в місті завали. Такий собі брутальний, не схильний до зайвих сентиментів, незворушний колись чувак, який сам собі операції робив і шви накладав, тут витримав лише кілька днів.

Каже, що люди, які працювали поруч, і блювали, і впадали в мовчазний ступор, з ними регулярно траплялися істерики. Все тому, що кількість людських тіл і фрагментів тіл під завалами зводить з розуму.

Під кожним будинком, який ми розгрібали, було 80–100 трупів, – повідомив чоловік.

Тож, є цілком обґрунтовані підозри, що офіційні цифри людських втрат по Маріуполю з реальними не співпадають.

Отже, «брутальний» протримався на цій роботі лише кілька днів. Навіть попри те, що діти хочуть їсти, а розраховувати на інше працевлаштування не доводиться. Не питайте мене, чому він не поїхав, бо не знаю. Знаю лише те, що він розповідає:

– У людей в місті зараз взагалі дуже у багатьох нервові зриви. Деякі раптово й невчасно починають сміятися, деякі плачуть. Зараз люди стали більше містом пересуватися й бачать усі жахи, усі руйнування. Адже раніше по підвалах сиділи, нічого не бачили, а тепер вся картина у них перед очима. Ото психіка й не витримує радощів «руського миру».

Історія з відкритих джерел.