Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Данилівна Томіліна

«Під час обстрілів вилетіли вікна – я отримала порізи від осколків»

переглядів: 77

Мені 82 роки. Я жила в селі Максимільянівка Донецької області. Там у мене була невеличка хатка, мамина. Під час обстрілів вилетіли вікна – я отримала порізи від осколків. Староста села закликав виїжджати. Я спочатку не хотіла, а після чергового обстрілу не витримала й сама пішла до нього просити, щоб вивіз мене. Він відвіз мене в Курахове, а звідти я добралася до міста Жовті Води, де зараз і мешкаю. Донька виїхала в Німеччину. Мій син – військовий. Лежить в лікарні у Рівному. У нього гангрена – будуть відрізати ногу. 

Поки була в Максимільянівці, часто отримувала гуманітарну допомогу. Тут по неї треба далеченько їхати, а мені здоров’я не дозволяє. У гуртожитку нас годують два рази на день. Я отримую матеріальну допомогу від держави й на ці гроші купую продукти. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Максимільянівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій