Павло Форманюк загинув 6 березня 2022 року від мінометного обстрілу в Маріуполі. Йому було 32 роки.

Павло потрапив під мінометний обстріл. Його більше нема

Із дружиною та двома донечками він жив у Приморському районі міста. Молодшій дівчинці на той час тільки-но виповнилося два місяці. У Маріуполі тривали бої та декілька днів уже не було води. Сусід попросив поїхати по неї до криниці. Павло спочатку не хотів, немов було якесь передчуття, але таки погодився.

О 9:30 вони завантажили авто пляшками. До мечеті, де була криниця, – всього три зупинки. Але Павло довго звідти не повертався.

Коли через п’ять годин його авто заїхало у двір, дружина Наталя зраділа – нарешті чоловік вдома. Однак на місці водія був начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін.

«Він сказав: «Павло потрапив під мінометний обстріл. Його більше нема». В мене – шок. Не знала, що робити. Думка про те, що я вдова...», – обриває свій спогад дружина Павла.

Михайло Вершинін пояснив Наталі, що до моргу тіло чоловіка везти не можна, бо це дуже ризиковано. Та вона добу возила загиблого у багажнику авто, поки нарешті на залишила в ангарі на вулиці Торговій.

«Кохання всього мого життя залишилося в ангарі. Мені потрібно було рятувати дітей. Сподіваюсь, чоловік мене пробачить», – сказала Наталя.

Павло був родом із Миколаївщини, але жив у Маріуполі. Був успішним керівником, працював другим судновим механіком у компанії Maersk. Його згадують чуйним та добрим. Павло любив грати в більярд та збирати з малечею лего. Писав вірші та пісні.

Без батька тепер ростуть доньки Маша та Леся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.