Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Новицька

«Осколок влучив синові в серце. Він помер зі словами: «Я хочу жити»

переглядів: 885

Нашій старій двоповерхівці вистачило одного влучення «Граду», щоб відразу кілька сімей залишилися без даху над головою і без усього майна. Кілька тижнів ми жили в сараї й мерзли. Старшому синові тоді виповнилося 12 років, я була на сьомому місяці вагітності. Ми спали на ліжку із залізною сіткою, палили буржуйку й готували на ній.

Нам тоді здавалося, що все найстрашніше на цій війні вже відбулося. Але ми помилялися.

Наше селище розташоване на лінії фронту, спокійно в селищі не буває. Старший син просив мене: «Мамо, поїдьмо звідси! Орендуємо квартиру в Артемівську». Але куди бігти мені було, матері-одиначці з немовлям на руках?

Я з дітьми і моїми батьками після втрати своєї квартири знайшли хату в нашому селищі. Рахували кожну копійку, обживали, сподівалися на мир. Але вночі в лютому селище потрапило під вогонь, і Сашко не встиг добігти до укриття. Летіли вікна та скло, і все на світі…

Саша забіг у передпокій, а осколок пролетів через двері і влучив йому прямо в серце. Помер він у бабусі на руках, сказавши тільки: «Я хочу жити».

Я досі не вірю, що його немає, мені все здається, він кудись поїхав.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курдюмівка 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій