Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Саміра Аджимуратова

«Ось саме в цей день я зрозуміла наскільки страшною буває війна»

переглядів: 298

Аджимуратова Саміра, 16 років, Гранітненська ЗОШ І-ІІІ ступенів, с. Гранітне

Есе "Один день війни"

Війна це не лише танки, гармати і видовищні бої – війна це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривають роками. Коли розпочалась війна для мене?! У цей день сонечка видно не було, небо було сірим та похмурим. І зрозуміло ,чому все було так погано… Це відбиток страху, неспокою, недоспаних ночей, переживань за своє життя…

Світла у селі не було вже довгий час, ввечері можна у кожному домі спостерігати маленький вогник, вогник від свічки, яку запалювали сім’ї.  Неспокійний був вечір, напруга росла щохвилини, хоча ні, щосекунди, увечері нічого не трапилось і це нас заспокоїло, ми лягли спати, і десь о третій годині ночі почався сильний обстріл, мій маленький брат, який народився приблизно три-чотири місяці назад, прокинувся, він був дуже наляканий, тому що не розумів, що відбувається, снаряди лягали поблизу нашого будинку, і батьки зрозуміли, що почався обстріл .Після того, як нібито все затихло , батьки прийняли рішення поїхати до та жити у неї(разом не так страшно).

Ось саме в цей день я зрозуміла наскільки страшною буває війна, скільки страждань та незгод вона може за собою принести.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гранітне 2014 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій