43-річний житель Бучі Олександр Шарава загинув 27 лютого 2022 року. Після початку повномасштабної війни Олександр відправив хвору літню матір із братом до знайомих в Іванківський район, а дружину – до кумів, звідки вона вирушила до Польщі, де навчався їхній син. Тим часом Олександр підготував «коктейлі молотова» і запланував піти на ворожу колону. Утім, за словами куми Ольги Власенко, отримав вогнепальні поранення в серце та живіт і загинув.

Олександра Шараву поховали на Бучанському кладовищі

Брат Олександра, Євгеній Шарава, так розповідає про події того дня: «Вранці 27 лютого він вийшов з дому з «коктейлями», піднімався в бік церкви. БТР звернув у житловий квартал. З нього повистрибували солдати з автоматами і почали стріляти по всьому живому навколо. Ну і брат потрапив під цей обстріл… Дві кулі схопив».

Тіло загиблого Олександра забрав його друг і заніс до оселі, де він лежав деякий час, оскільки поховати вбитого не було змоги.

Олександр народився на Дніпропетровщині, останні 20 років мешкав у Бучі. Працював будівельником. Захоплювався риболовлею.

«Саша був дуже сімейним, порядним. Вів здоровий спосіб життя. Він був найкращим хрещеним моєму синові», – розповіла кума загиблого Ольга Власенко.

Олександра Шараву поховали на Бучанському кладовищі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.