Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Паскаль

"Олександра – приклад для всіх дівчаток, вона довела, що нічого неможливого немає"

переглядів: 95439

«Мамо, я хочу ще раз виступити», - сказала семирічна Саша Паскаль після виступу на перших в своєму житті змаганнях. Виступала дівчинка з протезом - за рік до змагань втратила ногу. Аплодувала стоячи уся зала, навіть судді…

У травні 2022 року по мирному кварталу в селищі Затока на Одещині було випущено російські ракети. Саша Паскаль із мамою саме були на дачі. В момент вибуху дівчинку відкинуло вибуховою хвилею. Ногу дитини привалило бетонною плитою. У Саші тяжкий перелом руки, поранення голови, тяжкі забої та внутрішні травми.  Найбільше лікарі непокоїлися через ймовірність тяжких наслідків струсу мозку. Але найбільшим лихом виявилася травма ноги. Її довелось ампутувати. 

Саша пройшла реабілітацію в Австрії, навчилася ходити з протезом. А вже за два дні після повернення в Україну прийшла на тренування.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Затока 2022 2023 Відео Історії мирних жінки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій