8 жовтня 2023 року Олександру Глушку мало виповнилося 70 років. Проте він не дожив до ювілею три дні. 5 жовтня російська армія атакувала рідне село чоловіка – Грозу на Харківщині. Олександр загинув під час поминального обіду за односельчанином – військовим Андрієм Козирем. Тоді ж ворог убив доньку Олександра, Світлану Платоненко, і ще понад пʼятдесят цивільних людей.

Олександр загинув під час поминального обіду за односельчанином

Олександр Глушко до пенсії працював водієм вантажівки. Його пригадують веселим та позитивним. Чоловік пережив складну операцію на серці, через це йому було важко пересуватися. Втім, все одно сідав у свій мотоцикл із коляскою та їздив по дрова, аби рідні були в теплі.

«Дідусь був веселий, розповідав багато цікавих історій та анекдотів. З ним завжди було затишно. Ми разом часто відвідували футбольні змагання в селі Гроза, вболівали за збірну України перед екраном телевізора. На пенсії дідусь знайшов справу до душі: почав розводити кроликів. Він назавжди мій любий і найкращий «дудусь», як я любила його називати», – розповіла Валерія Платоненко, онука Олександра.

«Дідусь Саша був таким жартівником! Ми з ним дуже гарно спілкувалися… Світла йому памʼять», – сказав наречений Валерії, Едуард Демьохін.

В Олександра Глушка залишилися дружина, донька, онуки, зять та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.