27 березня 2022 року вулицею Кленовою у селищі Ворзель на Київщині їхала російська техніка. Солдати заходили до осель місцевих, мародерили та вбивали. Того дня окупанти розстріляли 65-річного Михайла Воробйовського і його товариша Данила Зінченка.

Окупанти вбили чоловіка в його ж оселі

Михайло народився у Ворзелі. Здобув освіту слюсаря. Деякий час мешкав у столиці, а потім повернувся до рідного селища. Працював на підприємстві з обробки деревини. В останній час, коли вже був на пенсії, підробляв таксистом. Михайло любив вирощувати троянди – це було його хобі протягом багатьох років.

Приватний будинок, де жив чоловік, був поділений на дві частини: одна належала Михайлові, інша – племінниці Тетяні та її сім'ї. Тетяні вдалося вибратися з Ворзеля до Києва. Вона кликала й Михайла, але він відмовився…

Окупанти вбили чоловіка в його ж оселі.

«Він понад усе любив природу та рідний Ворзель. Був дуже інтелігентним, добрим, спокійним та хоробрим», – пригадала загиблого племінниця Тетяна.

Спершу сусіди поховали Михайла на подвір'ї, а після звільнення Київщини Збройними силами України рідні перепоховали його на кладовищі Ворзеля.

Історія з instagram каналу Victims of russia.