Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Терещенко

«Близько супермаркету, в якому була моя дружина, розірвався снаряд»

переглядів: 754

Я зі своєю вагітною дружиною виїхали з охопленого бойовими діями Донецька 26 липня 2014 року. Ми довго не могли зважитися залишити рідний дім. Остаточне рішення було прийняте, коли біля супермаркету, в якому була моя дружина, розірвався снаряд. Тоді надії на перемир’я розвінчати остаточно.

У Львові в нас немає ніяких родичів. Нас покликав друг погостювати трохи в нього. Як і багато хто, ми виїжджали з дому на пару місяців, а виявилося, що доведеться тут влаштуватися назавжди.

Пару місяців ми жили в друга, а потім зняли квартиру. Спочатку нас, донецьких, дуже боялися у Львові. І ніяких особливих привілеїв для нас не було: на поступки переселенцям не йшли. Ми тут нарівні з місцевими жителями.

Повертатися до рідного Донецька я не планую. Вважаю, що конфлікт на Донбасі найближчим часом не вирішиться. У мене тут дружина, дочка Вероніка – справжня львів’янка, народилася вже тут. І улюблена робота теж тут. Львів – уже наша домівка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних чоловіки 2014 переїзд безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій