Ярослав Мельник загинув 18 вересня 2022 року в селі Волфине на Сумщині. Військові Росії близько 18.00 почали обстріл села з мінометів. На Волфине впало півсотні мін. Ярослав разом із дружиною були вдома. Чоловік сидів на ліжку, коли один із уламків влетів через вікно і влучив йому в голову. Ярославу було 82 роки.

Один із уламків влетів через вікно і влучив йому в голову

Дружина Валентина Мельник пригадує: «Коли почався обстріл, я одразу впала на підлогу і молила Бога, щоб нас оминуло. Просила чоловіка, аби відійшов подалі від вікна, а він лише повторював, що не боїться. Я не встигла і схаменутися, коли полетіли вікна в хаті. Потім дивлюсь на ліжко, а чоловіка немає. Кричу: «Славік, Славік». Далі бачу калюжу крові. Досі перед очима це все».

У парі з Ярославом Валентина прожила 58 років.

Ярослав Мельник народився у місті Турка на Львівщині. Працював у лісгоспі. У 1966 році разом із дружиною переїхали до Сум. Тут Ярослав працював на кількох посадах: був бухгалтером, комплектувальником, зварювальником. На пенсії подружжя дедалі частіше мешкало у селі Волфине. Там колись жила родина Валентини. У селі пара мала господарство: козу та з десяток курей. Тварин після трагедії жінка віддала подрузі, адже без чоловіка доглядати господарство важко.

«Славік у мене був такий, що і будинок плиткою обкладе, і труби змінить, і вікна поставить. Був гарним господарем. А ще дуже любив гриби збирати. Хоч він і мав запальний характер, але я з ним ніколи не знала горя», – розповіла Валентина.

У Ярослава Мельника залишились дружина, двоє синів, сестра та онук, який пішов на фронт боронити Україну.

Історія з instagram каналу Victims of russia.