Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана

«Дуже швидко з Донецька почали виїжджати люди»

переглядів: 676

Війна – це переломний момент, повністю змінив життя й подальші плани. Усе почалося поступово. Я зрозуміла, що все змінилося, коли в Донецьку почали з’являтися люди, за якими неозброєним оком було видно, що вони приїжджі. Вони вели себе не дуже культурно на вулицях. Ми стали бачити, що навіть між місцевими почали відбуватися розбрати, яких раніше й не було. Усе почалося з весни 2014 року.

Для всіх це було повною несподіванкою. Дуже швидко з Донецька почали виїжджати люди. Перш за все, всі боялися за дітей, і всі розмови були зосереджені навколо цього. Місто почало порожніти, міліція виїхала, почали з’являтися інші люди, явно немісцеві.

Мені теж довелося виїжджати разом із дітьми. Колись ми планували повернутися, але зараз я не можу відповісти точно на це питання, тому що минуло вже сім років.

Я ніколи не думала, що мені доведеться міняти місце проживання, що моїм дітям доведеться їхати до іншого міста, намагатися влаштуватися. Тобто, в принципі, життя повністю змінилося. Для мене це була не тільки втрата роботи, але ніби вибитий ґрунт із-під ніг.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки діти переїзд втрата роботи безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій