Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Ігнатівна Плисенко

«Обстріли та життя у підвалах – це страшно, таке не забудеш»

переглядів: 613

На початку війни Алла Ігнатівна з чоловіком виїжджала з дому під Маріуполем, вони сподівалися перечекати у безпечному місці. Повернувшись, стали відновлювати свій будинок, який постраждав від обстрілу.

Коли почалася війна, ми виїжджали звідси. Було дуже тяжко і фізично, і морально. Ми не розуміли, за що нам це все, чому ми маємо тікати зі свого будинку. Потім повернулися назад, коли зрозуміли, що це незабаром закінчиться.

Нас часто обстрілювали, тому ми постійно були у підвалах. Це найстрашніше, таке не забувається. Будинок постраждав від обстрілу, дах пошкоджено, вікна частково висипалися. Добре, що у нас вікна маленькі, ми їх потім засклили. Нікуди по допомогу не зверталися.

Нам, дякувати Богу, благодійні фонди допомагали. Ми регулярно отримували продукти від Ріната Ахметова. Ще Червоний Хрест давав і «Карітас» допомагав ліками.

Перші два роки ми часто були без води, люди їздили до криниць. Звичайно, всі нервові потрясіння відбилися на здоров'ї, у мене зашкалює тиск. Чоловік інвалід, який раніше регулярно лікувався в Донецьку, був там на обліку у лікаря, а зараз туди не можна.

Мріємо про одне – щоб був мир. Тоді все інше буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари літні люди (60+) Обстріли Маріуполя їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій