«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Вікторія Філіпова

Заступник директора з позашкільної роботи Шкарівського опорного ліцею-гімназії Білоцерківського району Київської області 

Об’єднані спільними цінностями діти й педагоги отримують найвищі результати

Наші гуртківці – це унікальні діти, адже немає меж їхнім креативності й таланту. У них не існує «не можу» чи «не вмію», вони працюють за будь-яких умов. І саме в цьому їхня особливість.

З першого дня війни для вихованців позашкілля дистанційні конкурси стали ще більш важливими. Вони бачать у цьому можливість популяризувати українське мистецтво не лише на рідній землі, а й за її межами – хочуть усьому світу вкотре показати, що таке Україна. Утім, не конкурсами єдиними.

Наприкінці навчального року ентузіасти ліцею вирішили вагомо допомогти захисникам, які бережуть наші життя. Два тижні гуртківці разом з батьками й керівниками щоденно готувалися до ярмарки власних виробів, щоб зібрати кошти на ремонт автомобіля для військових. І нам вдалося! Можливо, хтось скаже, шо це крапля в морі, однак ми знаємо - навіть такі ініціативи надзвичайно важливі! Я впевнена, що саме цю діяльність можна охарактеризувати фразою: «З Україною в серці».

Позашкілля – це майданчик для генерування та реалізації творчих ідей молоді. Об’єднані спільними цінностями діти й педагоги отримують найвищі результати на шляху до мети, на шляху до омріяної перемоги».