Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Доценко

«Уночі прокидаєшся – чи то грім гримить, чи то це снаряди летять»

переглядів: 601

Село Первомайське в декількох кілометрах від лінії зіткнення. Найстрашніше для Аліни – бачити спалахи в небі й чути вибухи.

Ми були в селі Первомайське, я була вагітна, на шостому місяці, на сьомому навіть. З’явилися спалахи в небі незрозумілого походження, і потім пішов ажіотаж – стріляють.

Сиділи в підвалі в сусідській хаті. Ми там спали, а на ранок ішли, щось робили, а ввечері назад у підвал.

Уночі прокидаєшся – чи то грім гримить, чи то це снаряди летять

Виїжджали ми на море на тиждень, коли почали прилітати осколки, коли почалися вибухи. У ставок прилітало, піднімався такий струмінь у триповерховий будинок. Ми поїхали на море, тоді це було можливо – поїхати спокійно. Повернулися додому, і постійно там перебували.

Зараз набагато, звичайно, стало тихіше, але все одно час від часу стріляють. Уже не чекаєш, і люди бояться... Уночі прокидаєшся і якийсь звук – уже підскакуєш і лякаєшся: що це? Чи то грім гримить, чи то це снаряди летять. Страх. Якось деякий час навіть трохи стихло, почали трохи забувати. А ось буквально два місяці поспіль знову чути вибухи через день.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки молодь 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій